Crombez: "Geen kartel tegen De Wever"

Volgens sp.a-voorzitter John Crombez is er geen sprake van een links kartel tegen burgemeester Bart De Wever (N-VA) in Antwerpen. "Sinds de komst van Kris Peeters (CD&V) is Bart De Wever zo nerveus dat het langs zijn billen loopt. Hij wil dat het alleen maar daarover gaat", zegt hij aan VTM NIEUWS.

Komt er nu een links front tegen De Wever of niet? "Er is veel nood aan progressieve samenwerking om een ander bestuur in Antwerpen te krijgen", zegt Crombez, maar "er is vandaag geen sprake van kartels of fronten tegen De Wever."

Uitdagers
Toch halen de andere partijen alles uit de kast om De Wever uit het Schoon Verdiep te krijgen. Vicepremier Kris Peeters (CD&V) maakte in november al bekend dat hij voluit gaat voor de Antwerpse burgemeesterssjerp. Eergisteren kwam er dan het bericht dat sp.a en Groen gaan samenwerken om De Wever met een "dream team" uit te dagen.

Ook langs rechts blijft er competitie voor De Wever. Vlaams Belang lanceerde ook al zijn campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen met Filip Dewinter als kopstuk. “Allah is groot, maar ik heb de indruk dat Bart De Wever in Antwerpen zijn profeet is”, zei hij toen.

"Ik zit goed op Schoon Verdiep"
Maar De Wever maakt zich schijnbaar geen zorgen. "Ik zie dat iedereen plannen aan het smeden is om mij uit het Schoon Verdiep weg te dragen maar ik zit daar voorlopig nog goed", zei hij gisteren in VTM NIEUWS.

De Wever is naar eigen zeggen niet ongerust: "Ik ben heel graag burgemeester in Antwerpen en wil dat ook graag blijven en de kiezer zal daarover beslissen."