Coddens met grote meerderheid onthaald

In de Gentse Vooruit hebben de leden van sp.a Gent vanavond laat hun akkoord gegeven voor Rudy Coddens als nieuwe lijsttrekker en Sven Taeldeman als schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Ruimtelijke Planning. Coddens haalde volgens voorzitter Karin Temmerman 97 procent van de 223 stemmen en Taeldeman 95 procent. "Die rechtsen gaan ons verdomme niet tegenhouden", zei Coddens na de stemming tegen de partijleden.

Tom Balthazar stapte op als schepen en als lijsttrekker nadat hij betrokken was in de zaak rond Publipart. Zondag maakte de sp.a bekend dat de 56-jarige Coddens, momenteel schepen van Seniorenbeleid, Werk en Armoedebestrijding en OCMW-voorzitter, voorgedragen wordt als nieuwe lijsttrekker. Het 44-jarige gemeenteraadslid Sven Taeldeman wordt door het partijbestuur van sp.a Gent voorgesteld als kandidaat-schepen van Stadsontwikkeling, Wonen en Ruimtelijke Planning.

Op de partijraad in de Vooruit werden Coddens en Taeldeman aangeduid. Het kartel met Groen Gent stond niet op de agenda, maar de beslissing van Groen Gent om het voor te zetten werd door de sp.a-leden op luid applaus onthaald.