Almaci haalt uit naar "valse profeten"

Meyrem Almaci, de voorzitter van de partij Groen, heeft het populisme in de politiek aangeklaagd. Dat deed ze vanmiddag tijdens haar toespraak op de nieuwjaarsreceptie van de partij in Gent. Door de aanslagen in Brussel, de verkiezing van Donald Trump en de Brexit maken veel mensen zich zorgen, en sommige politici wakkeren die bezorgdheid nog aan, aldus Almaci.

Bart De Wever, Theo Francken en de hele Vlaamse regering, het zijn "valse profeten van hoop", zei Almaci tijdens haar toespraak. "Ik heb het over die politici in binnen- en buitenland die los van alle feiten valse hoop geven aan mensen."

Almaci haalt in haar speech enkele voorbeelden aan waar de partij dit jaar op wil inzetten. "De kmo's, de ruggengraat van onze economie, happen naar adem. Verlaag de vennootschapsbelasting en sluit alle achterpoortjes voor de grote spelers", moedigt ze de minister van Financiën aan.

"Mensen die op een burn out afstevenen en ongelukkig zijn in hun job? Geef hen toch de kans om zich te heroriënteren met tijdelijke steun."