Geens: "Te vroeg om visum uit te keren"

Ook minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zit verveeld met de visumkwestie rond het Syrisch gezin. "De regering vindt het alleszins te vroeg om nu al een visum uit te keren, omdat de zaak zo'n grote precedentswaarde heeft", zei hij in de studio's van VTM NIEUWS. Geens vindt wel dat de zaak te hard op de spits gedreven wordt. "De N-VA polariseert te sterk", besluit hij.

De kwestie rond het visum voor het Syrische gezin uit Aleppo blijft het nieuws de laatste dagen domineren. Maar volgens Geens is het op dit moment niet aan de orde om zomaar een visum uit te keren. “Deze zaak heeft een zeer grote precedentwaarde, de hele regering vindt dat we op dit moment niet kunnen overgaan tot het uitkeren. Het is een goede zaak dat Europa over de zaak moet beslissen.”

Geens is wel niet tevreden omdat de zaak zo op de spits gedreven wordt. “Ik ben bang dat rechters persoonlijk worden aangevallen, dat kan echt niet. We moeten wachten op de beslissing van hogerhand. Ik werk goed samen met N-VA, maar ik vind wel dat de partij te hard polariseert. Ik heb ook heel wat problemen met dwangsommen op vlak van Justitie, maar het is niet nodig dit zo op de spits te drijven.”

Bekijk hier het volledige gesprek met Koen Geens: