Van dermeersch op eerste rij op congres

Ook Vlaams Belang hield net zoals CD&V vandaag een congres. De negenhonderd aanwezige leden kregen een duidelijke boodschap mee: ‘Geen woorden, nu daden’. Opvallend was dat Anke Van dermeersch, na haar omstreden bezoek aan Griekenland, toch nog vooraan zat.

Volgend weekend vergadert de partij over het probleem Van dermeersch maar voorlopig behoort ze dus nog tot de top van de partij. “Ik zeer welkom bij mijn partij en alle mensen hier steunen mij ook”, vertelt Van dermeersch.

Voorzitter Tom Van Grieken had een duidelijke boodschap: “Geen woorden, nu daden”. Van de belofte van de regering Michel is volgens hem nog niets in huis gekomen. Van Grieken vatte het samen als gebrek aan daadkracht.

Gouden dagenraad
Vorige week reisden Filip Dewinter, Jan Penris en Frank Creyelman en Anke Van dermeersch af naar Griekenland om er de vluchtelingencrisis met eigen ogen te aanschouwen. Op foto's en berichten op sociale media was te zien dat de Vlaams Belangers ook een ontmoeting hadden met leden van Gouden Dageraad en dat Dewinter zelfs een toespraak hield op een bijeenkomst van die partij. Gouden Dageraad wordt beschouwd als neonazistisch.

Voorzitter Tom Van Grieken riep een speciale vergadering van het partijbestuur samen om zich over de kwestie te buigen. Daar werd beslist dat de drie betrokken parlementsleden officieel worden terechtgewezen. Ze mogen geen politieke buitenlandse contacten meer onderhouden zonder mandaat van de voorzitter of van het partijbestuur.

Bekijk ook: