Dewinter: "Ik ben onheus behandeld"

Filip Dewinter vindt dat hij “onheus behandeld is” door de partijtop van Vlaams Belang. Dat zegt Dewinter aan VTM NIEUWS in een reactie op de berisping die hij kreeg van de partij na zijn bezoek aan de extreemrechtse Griekse partij Gouden Dageraad. 

“Ik ben ontgoocheld in het partijbestuur van Vlaams Belang, omdat ze zomaar beslissingen nemen zonder mij te horen, zonder mij een kans op verdediging te geven of zonder naar mijn versie van de feiten te luisteren”, zegt Dewinter. 

Volgens Dewinter is de partijtop enkel op de verhalen afgegaan van de linkse tegenstanders en op die van de media. Hij legt zich dan ook niet neer bij de beslissing van de partij om hem te berispen. “Ik vind dat ik onheus behandeld ben, dus ik ga beroep bij het hoogste orgaan binnen onze partij”, besluit Dewinter. 

Ontmoeting Gouden Dageraad
Filip Dewinter, Anke Van dermeersch, Jan Penris en Frank Creyelman reisden afgelopen week naar Griekenland om er de vluchtelingencrisis met eigen ogen te aanschouwen. Op foto's en berichten op de sociale media was te zien dat de Vlaams Belangers ook een ontmoeting hadden met leden van Gouden Dageraad en dat Dewinter zelfs een toespraak hield op een bijeenkomst van de partij. Gouden Dageraad wordt beschouwd als neonazistisch. 

"Ik vind Gouden Dageraad geen democratische partij zoals de onze en ik wil er mij dan ook op alle mogelijke manieren van distantiëren", reageerde Tom Van Grieken. Gevolg? Van dermeersch werd uit het partijbestuur gezet en Dewinter kreeg een berisping.