“Europees parlement smijt met belastinggeld”

Europarlementslid Anneleen Van Bossuyt (N-VA) heeft harde kritiek geuit op Europa. Ze vindt dat het Europees parlement met belastinggeld smijt. Zo wil het parlement voortaan eigen limousines om bijvoorbeeld verkozenen van de luchthaven te halen.

Nu doet een privébedrijf dat voor zes miljoen per jaar, eigen chauffeurs zouden tien miljoen kosten. “Dat is een kost die zeker kan bespaard worden”, zegt Bossuyt. “Iedereen voelt zich zo belangrijk en is zo bang voor zijn veiligheid, maar eigen chauffeurs zijn zeker niet nodig.”

Ook op de studiereizen zou bespaard kunnen worden. Hoeveel de vliegtuigen en hotels kosten, wordt sowieso al stilgehouden. “Drie dagen weg zijn om uiteindelijk maar negen uur te werken, is zeker overdreven”, zegt Bossuyt. “Ik denk dat we ons belastinggeld beter op een andere manier kunnen besteden.”

“Geld verstandig inzetten”
Europarlementslid Ivo Belet van CD&V vindt ook dat Europa geen geld over de balk mag gooien. “Maar dat doen we ook niet”, zegt hij. "Europa moet zuinig met de centen omgaan en het geld verstandig inzetten."