De Wever vindt gedrag Magnette "wansmakelijk"

N-VA-voorzitter noemt het gedrag van Paul Magnette in de onderhandelingen over het CETA-handelsakkoord met Canada "wansmakelijk". Dat doet hij in een interview met VTM NIEUWS-journalist Dirk Van Den Bogaert. Wallonië blokkeert dat akkoord al een hele tijd, waardoor België het als enige land in de Europese Unie niet kan ondertekenen. 

"Als 540 miljoen een handelsverdrag goed vinden en iedereen vindt het goed behalve eentje, dan is er met dat eentje een probleem", vindt De Wever. "Hier wordt een partijpolitiek nummertje opgevoerd, maar ten koste van heel veel mensen hun belangen."

"Verantwoordelijkheid nemen of gevolgen dragen"
"Ik vind het echt wansmakelijk dat men dit doet", zegt De Wever. "540 miljoen mensen zes jaar lang aan het lijntje houden en dan 'nee' zeggen omdat de PTB te hoog staat in de peilingen, dat is ongezien. Je moet je verantwoordelijkheid durven opnemen, of anders de gevolgen dragen."

"Nooit nog met de PS"
De N-VA-voorzitter sluit in het interview ook expliciet een coalitie met de PS van Paul Magnette uit. "Ik zie mij nooit nog met de PS een regering vormen. Ik heb het nooit gedaan, ik zal het nooit doen. Wallonië is nu in de greep van uiterst links en daar is niks mee aan te vangen", besluit De Wever.