"Politiek: dat zijn oude mannen in pakken"

"Ons politieke systeem: dat zijn oude mannen in pakken", vindt Jong Groen-voorzitster Stefanie De Bock. "De regering moet meer hoop en perspectief geven aan jongeren", zegt ze. De Bock ging in debat met JONGCD&V-voorzitter Wim Soons in De Meulemeester in Debat.

Soons was het helemaal niet eens met zijn collega-jongerenvoorzitter: "Het gegeven waarbij oude mannen ons land regeren, dat is populisme." Maar De Bock beet van zich af: "We hebben wél een regering van oude mannen: hebben we een vrouwelijke vice-premier?" Volgens Soons zorgt CD&V net voor jonge vrouwen in de Vlaamse regering.

Rijkentaks
Maar ook JONGCD&V is niet helemaal tevreden met wat CD&V in de regering bereikt. "De meerwaardebelasting is ons symbooldossier is geworden maar het zal nog moeten blijken of we onze slag binnenhalen of niet", zei Soons.

Werkbaar werk
Jong Groen heeft vooral problemen met 'werkbaar werk' dat CD&V-minister Kris Peeters voorlegt. "Ik wil graag tot mijn 70 jaar werken, maar ik wil dat wel doen op een manier die werkbaar is", zei De Bock.

K3-coalitie?
De Bock riep Soons op om het als jongeren samen anders aan te pakken in de politiek. "We zijn ongeveer van dezelfde generatie: jij van de Spice Girls, ik van K3. We gaan het gewoon samen anders doen", zei de Jong Groen-voorzitster.

Bekijk hier het volledige debat: