De Wever gaat dan toch naar de Kamer

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever zal dan toch aanwezig zijn voor de regeringsverklaring (State of the Union) van premier Charles Michel in de Kamer. Gisteren liet hij op Twitter nog weten de verklaring niet te kunnen bijwonen.

"Kan morgen regeerverklaring helaas niet bijwonen. Moet oude Rome verdedigen tegen de Grieken", schreef De Wever gisteren op Twitter. De Wever nam normaal in de voormiddag in de Antwerpse Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience deel aan een debat over welke antieke beschaving de grootste was.

Via Twitter liet hij weten dat het debat alsnog doorgaat, maar op een later uur.

Kritiek
Nu lijkt hij toch beslist hebben om de State of the Union bij te wonen. Via Twitter kwam onder meer al kritiek van Kristof Calvo: "Terwijl de Kamer samenkomt over de toekomst van ons land, debatteert BDW over de antieke geschiedenis", schreef de Groen-fractieleider.

Ongewoon
Eerste minister Charles Michel zal om 12 uur zijn regeringsverklaring afleggen in de Kamer. Dat doet hij nadat de regering vrijdagavond een akkoord bereikte over de begroting 2017 en enkele flankerende maatregelen. Normaal had de verklaring dinsdag moeten plaatsvinden, maar omdat de onderhandelingen tussen de regeringspartijen aansleepten, werd die uitgesteld.

Het is uitzonderlijk dat de Kamer op zondag vergadert, vooral als het is om te luisteren naar de State of the Union van de premier.