Daarom is De Wever straks niet in Kamer

N-VA-voorzitter en Antwerps burgemeester Bart De Wever heeft op Twitter laten weten dat hij vanmiddag niet aanwezig zal zijn in de Kamer voor de regeringsverklaring (State of the Union) van premier Charles Michel. "Moet oude Rome verdedigen tegen de Grieken", schrijft De Wever.

Eerste minister Charles Michel zal om 12 uur zijn regeringsverklaring afleggen in de Kamer. Dat doet hij nadat de regering vrijdagavond een akkoord bereikte over de begroting 2017 en enkele flankerende maatregelen. Normaal had de verklaring dinsdag moeten plaatsvinden, maar omdat de onderhandelingen tussen de regeringspartijen aansleepten, werd die uitgesteld.

Het is uitzonderlijk dat de Kamer op zondag vergadert, vooral als het is om te luisteren naar de State of the Union van de premier. Bart De Wever heeft al laten weten dat hij er niet zal kunnen bij zijn. "Kan morgen regeerverklaring helaas niet bijwonen. Moet oude Rome verdedigen tegen de Grieken in duel tvv Erfgoedbibliotheek en Letterenhuis", schrijft hij op Twitter.

De Wever neemt in de Antwerpse Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience deel aan een debat over welke antieke beschaving de grootste was.

Via Twitter komt onder meer al kritiek van Kristof Calvo: "Terwijl de Kamer samenkomt over de toekomst van ons land, debatteert BDW over de antieke geschiedenis", schreef de Groen-fractieleider.