Regering zoekt nog steeds naar uitweg

Het lijkt erop dat de gesprekken van de federale regering opnieuw erg moeizaam verlopen. “Vanmiddag hoorde ik nog dat er genoeg gemasseerd was en dat er akkoorden gingen komen”, zegt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez. “Het gaat traag vooruit en er zijn nog veel discussiepunten.”

De knelpunten in de onderhandelingen zijn dus de meerwaardeheffing, de hervorming van de vennootschapsbelasting die N-VA uitdokterde en de vraag van Open Vld naar een plan om spaargeld te activeren. “CD&V blijft moeilijk doen over de vennootschapsbelasting en de liberalen zijn principieel tegen de meerwaardebelasting. Het gaat moeilijk, heel erg moeilijk”, aldus Karel Lattrez.

E-commerce
Gelukkig sluit de regering over bepaalde onderwerpen wel een akkoord. “Ze zijn het eens geraakt over de e-commerce, die pakjes via het internet bezorgen. Nu opereren grote spelers, zoals Coolbue, vanuit Nederland omdat daar een soepelere wetgeving heerst omtrent nachtarbeid. Maar de regering heeft daaromtrent nu toch een regeling getroffen en wil nachtwerk in webwinkels toelaten,” zegt Karel Lattrez.