Beke: "We moeten niet dramatiseren"

Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke is er geen sprake van een regeringscrisis. “We moeten de situatie niet zo dramatiseren want het voorstel van onze partij is een zeer redelijk voorstel”, zegt hij aan VTM NIEUWS. Het is voorlopig nog onduidelijk wanneer de topministers opnieuw rond de tafel gaan zitten. 

De partij van Wouter Beke wordt als zondebok aangewezen voor de geblokkeerde begrotingsgesprekken. Partijgenoot Kris Peeters verliet gisteravond de gesprekken omdat hij het voorstel met zijn achterban wou bespreken, maar hij keerde niet meer terug. Vicepremier Kris Peeters (CD&V) stuurde zijn collega-ministers wel nog een nieuw voorstel, waarover hij vanochtend om 9 uur opnieuw wilde samenzitten. De andere ministers zijn deze ochtend echter niet komen opdagen.

"Redelijke eisen"
Volgens de partijvoorzitter van CD&V, Wouter Beke, stelt zijn partij nochtans redelijke eisen. “In heel wat andere landen bestaan de eisen uit ons voorstel al, zonder dat daar veel discussie over is", zegt Beke aan VTM NIEUWS. “We moeten de situatie niet zo dramatiseren want het voorstel van onze partij is een zeer redelijk voorstel."

"We willen trouwens vermijden dat er binnen zes maanden opnieuw putten zijn, en dat is daarom ook dat we een meerwaardebelasting op tafel hebben gelegd", besluit Beke.

Foto: archiefbeeld

Bekijk ook: