Calvo: "De Crem moet normaal doen"

“Pieter De Crem moet normaal doen.” Het is de niet mis te verstane boodschap van Kristof Calvo (Groen) in VTM NIEUWS. Hij vat er het standpunt van zijn partij over de studie van De Crem aan de universiteit van Harvard mee samen.

Twee weken geleden raakte bekend dat De Crem een studie volgt in Harvard en daardoor dus niet in het land is en zelfs de start van het politieke jaar zou missen. Groen reageerde verbolgen en Calvo lijkt nog niet gekalmeerd: “Ik ben blij dat premier Michel de enige juiste beslissing genomen heeft. De Crem is een staatssecretaris die zich alles permitteert. Hij moet normaal doen, doen waar hij voor betaald wordt. Zijn plaats is hier als het politieke jaar begint.”

De vraag is of De Crem hier veel kan doen tijdens de begrotingsgesprekken. Tenslotte is hij ‘maar’ staatssecretaris voor Buitenlandse Handel. “Als hij iets anders wil doen, dan houdt niemand hem tegen. Maar hij wordt betaald als staatssecretaris, hij zou de sloffen van onder zijn lijf moeten lopen voor onze bedrijven”, is Calvo scherp.