Michel roept De Crem terug uit Harvard

Premier Charles Michel heeft staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Pieter De Crem (CD&V) teruggeroepen uit Harvard voor de start van het parlementaire jaar. De Crem ging normaal gezien zes weken les volgen aan de Harvard Business School, maar de premier vindt het niet kunnen dat De Crem enkele weken onbeschikbaar is. 

Eerder deze week raakte bekend dat De Crem zes weken lang les zou volgen aan de Harvard Business School. Hij zou daardoor verstek moeten laten tot 27 oktober. Hij heeft daarover twee dagen geleden een brief tot het parlement gericht. "Dat gaat niet. Ik heb onmiddellijk contact opgenomen met Pieter De Crem en hem gevraagd terug te keren voor de parlementaire rentree", stelde premier Michel voor aanvang van het wekelijkse vragenuurtje in de Kamer. "Ik zal niet nalaten de leden van de regering te herinneren aan hun plicht om beschikbaar te zijn voor het parlement".

Kamerfractieleidster Laurette Onkelinx (PS) had een motie ingediend om de afwezigheid van De Crem aan de kaak te stellen. De tekst werd door de oppositie ondertekend. De oppositie reageerde tevreden op de démarche van premier Michel.