Tommelein is grootste verliezer in pop-poll

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) blijft met voorsprong de populairste politica van het land. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws, in opdracht van Ipsos. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië staat ze op de eerste plaats in de populariteitspoll. Opvallend: Minister van Energie Bart Tommelein zakt maar liefst tien plaatsen.

De top drie blijft onveranderd sinds de vorige peiling. Maggie De Block staat nog steeds met een ruime voorsprong op de eerste plaats met 61 procent. De tweede plaats in Vlaanderen is, voor premier Charles Michel (55 procent). N-VA-voorzitter Bart De Wever sluit de top drie af met 53 procent.

Marokko-incident
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) verliest het meest aan populariteit. Hij zakt maar liefst tien plaatsen sinds de vorige peiling. Toen was hij nog maar net aan de slag als opvolger van Annemie Turtelboom en stond hij op de zevende plaats. Meryame Kitir (sp.a) stijgt het meest. Zij stond bij de vorige peiling op de 28ste plaats, maar wint nu vijf plaatsen en eindigt zo op nummer 23. Vermoedelijk heeft het 'Marokko-incident" daar iets mee te maken. Staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) eindigt op de dertigste en laatste plaats.

Wallonië
Ook in Wallonië is Maggie De Block de populairste politica met 43 procent. Net als in Vlaanderen, blijft de top drie er ongewijzigd sinds de vorige peiling. Voormalig minister Elio Di Rupo (PS) staat op de tweede plaats met 42 procent, zijn partijgenoot Paul Magnette staat op de derde plaats (veertig procent). Premier Michel moet zich tevreden stellen met de zevende plaats.