Bewijs: Homans kreeg Eandis-brief gisteren

Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) is niet te spreken over de beschuldiging van Groen-voorzitster Meyrem Almaci dat ze de beruchte Eandis-brief vrijdag al had gekregen. Het kabinet-Homans bezorgde VTM NIEUWS een screenshot waaruit blijkt dat Homans de brief inderdaad pas gisteren ontving. Almaci zegt dat het niet uitmaakt "wanneer je brief krijgt, wel wat je er mee doet."

Almaci haalde in het online debatprogramma De Meulemeester in Debat zwaar uit naar Homans: "Zij had de brief vrijdag al en had de informatie meteen moeten doorgeven aan de minister-president en de lokale besturen". In de brief waarschuwt Staatsveiligheid voor de verkoop van Eandis-aandelen aan het Chinese staatsbedrijf State Grid.

"Flagrante leugen"
Homans ontkende de beschuldigingen meteen via Twitter. "Een flagrante leugen", tweette ze, "stop met liegen!"

Gisteren
Haar kabinet bezorgde VTM NIEUWS daarna een screenshot, waaruit blijkt dat de brief pas gisteren is toegekomen. "Het is onvoorstelbaar dat Almaci enkel over minister Homans spreekt. De andere geadresseerden tellen blijkbaar niet mee", klinkt het.

"Eandis-deal tegenhouden"
Almaci reageerde kort via Twitter: "Niet wanneer je brief krijgt is essentie, wel wat je er mee doet. Vlaamse regering moet ingrijpen en Eandis-deal tegen houden."