LDD trekt in 2018 naar kiezer, met N-VA'ers?

Jean-Marie Dedecker trekt in 2018 naar de gemeenteraadsverkiezingen, mogelijk zelfs in grote steden: “De vraag is groot, ik kreeg net telefoon uit Antwerpen om daar op te starten”, zegt hij in een gesprek met VTM NIEUWS. En mogelijk zal dat met misnoegde N-VA’ers zijn.

“Ik kan er heel duidelijk over zijn: Lijst Dedecker trekt naar de verkiezingen van 2018.” Jean-Marie Dedecker schenkt klaarheid over de toekomst van zijn partij. “We gaan sowieso door tot 2018. Over 2019 kan ik me niet uitspreken. Dat is drie jaar ver, ik zit op de prostaatleeftijd en veel hangt af van het resultaat in 2018”, blijft hij op de vlakte.

Maar zin heeft hij alvast wel. Dedecker ruikt de kans die de malaise bij N-VA gecreëerd heeft: “Je kan pas aan politiek doen als je op een golf zit. N-VA heeft ons in het verleden platgedrukt door ons programma over te nemen. Er komt pas weer plaats als hun programma niet ingevuld wordt”, sneert hij fijntjes.

Vangnet N-VA?
En zo wordt zijn partij misschien wel een vangnet voor misnoegde N-VA’ers. “Ik heb zeker contact gehad. Het gaat om belangrijke mensen, voorzitters van bepaalde afdelingen zelfs, maar geen parlementsleden. Dat is begrijpelijk, ze zijn ontgoocheld. De Vlaamse zaak zit in de diepvries en als je dan ziet dan mensen die dat aankaarten, zoals Vuye en Wouters, afgestraft worden, dan zijn die geëngageerde flaminganten ontgoocheld.” Welkom vers bloed voor de partij van Dedecker dus: “Iedereen is welkom, zolang ze mijn programma onderschrijven”, besluit hij.