Lot Vuye en Wouters blijft onbeslist

Het lot van N-VA-parlementsleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters blijft voorlopig nog onbeslist. Dat zeiden ze live in VTM NIEUWS. "Er is nog op dit moment nog helemaal niets beslist", zei Wouters.

Of Vuye en Wouters nu uit de N-VA stappen, is nog niet duidelijk. "We zijn nog zaken aan het bespreken dus dit is op dit moment nog niet aan de orde", zei Vuye. Morgen gaan de gesprekken met voorzitter Bart De Wever verder.

Lange bijeenkomst
Vuye en Wouters zaten sinds 15.00 uur samen met voorzitter Bart De Wever om te beslissen over hun toekomst. “We zullen vooral luisteren”, zei Vuye vlak voor het gesprek aan VTM NIEUWS.

Kritiek
Vuye en Wouters werden gisteren uit het partijbestuur gezet na een kritisch weekend interview in De Morgen. Ze zeiden dat ze ze uit de N-VA zouden stappen, als de partij geen nieuwe staatshervorming eist. "Voor ons is het totaal ondenkbaar dat N-VA in 2019 naar de kiezer trekt zonder communautaire ambitie", zeiden de twee federale parlementsleden. "Daar zouden we ons niet kunnen bij neerleggen. Dan zal het sowieso zonder ons zijn."

Bekijk ook: