CD&V wil geldstroom terroristen blokkeren

De grootste prioriteit in de strijd tegen terroristen, is het droogleggen van hun geldstromen. Dat staat in het nieuwe veiligheidsplan van CD&V. Waar het bij terroristen echt om draait is het geld, om wapens te kopen bijvoorbeeld. De partij zet niet alleen in op harde veiligheidsmaatregelen, maar ook op de preventie van terrorisme.

De nadruk binnen het plan ligt op het voorkomen van radicalisering en terrorisme. Ze stellen bijvoorbeeld ook voor om teams van experten te sturen naar scholen, als jongeren dreigen te radicaliseren.

Privacy
Om terrorisme te voorkomen, wordt wel gesleuteld aan de privacy. CD&V wil werken met burgerinfiltranten en een integriteitsbureau voor burgemeesters. "Zoiets bestaat al in Nederland, het is een databank waarin alle mogelijke informatie wordt verzameld en waar burgemeesters informatie kunnen opvragen. Zo kunnen ze checken of wat in hun straten gebeurt wel koosjer is en of ze indien nodig ook moeten handelen", vertelt CD&V-voorzitter Wouter Beke.

Noodtoestand
De partijvoorzitter vertelde ook nog aan VTM NIEUWS dat de noodtoestand zoals voorgesteld door N-VA, er niet komt als het van CD&V afhangt. "We komen niet terug op discussies die gevoerd zijn en gaan verder op de inslagen weg", besluit Beke.

Bekijk ook: