Twitter van Gwendolyn Rutten gehackt

Geen enkele Vlaamse politicus blijkt nog veilig op Twitter. Nadat eerder de twitterprofielen van Peter Van Rompuy en Joke Schauvliege gehackt werden, is het nu ook de beurt aan Open Vld-partijvoorzitster Gwendolyn Rutten. Op haar profiel verscheen vanavond onder meer de boodschap "Ik stop ermee, die bedreigers van Open Vld zullen er niet goed van zijn". 

Vanavond om 22.09 uur verscheen een eerste vreemde tweet van de voorzitster. "Ik stop ermee! Die bedriegers van de @openvld zullen er niet goed van zijn. Met zo een partij kan je toch niet werken zeg...", zo stond er. Een kleine tien minuten later volgde nog een tweede tweet.

Gwendolyn Rutten bevestigt dat haar account wel degelijk gehackt is, en plaatste ook een bericht op Facebook. "T is gebeurd. Mijn twitter account is zonet gehackt. We doen ons best om dit gauw in orde te krijgen. Gelukkig is er nog facebook".

Ook op de Twitteraccount van Open Vld wordt er melding van het incident gemaakt. "Gehackt. Het was een kwestie van tijd maar ook account @RuttenGwendolyn overgenomen. We lossen het op! #gehackt", zo staat het.

Enkele dagen geleden werd ook het profiel van Vlaams CD&V-minister Joke Schauvliege onder handen genomen door één of meerdere hackers. "Ik vind het toch jammer dat de CD&V en de N-VA nog steeds geheimen verbergen van de bevolking. Dit kan niet meer. Hier doe ik niet aan mee!", verscheen toen op haar profiel.