Claes emotioneel op Facebook na ontslag

Sp.a-politica Hilde Claes heeft in een emotioneel bericht op haar Facebookpagina afscheid genomen van haar burgemeesterssjerp. Claes heeft heel wat lof over voor de inwoners van de stad waar ze zeven jaar burgemeester was, maar kijkt ook met verdriet terug op de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. “Ja, mijn afscheid doet pijn”, klinkt het.

Voor de pers was er gisteren enkel een korte, schriftelijke mededeling over haar aftreden als burgemeester na 48 uur politiek tumult in de Limburgse hoofdstad. Maar op haar officiële Facebookpagina nam Claes wel de tijd en ruimte voor een langere en vooral emotionele boodschap. Met helemaal aan het begin de woorden van voormalig Amerikaans president Roosevelt: “Op ieder beslissend moment is het beste dat je kan doen het juiste, het op een na beste is het foute, en het slechtste dat je kan doen is niks.”

Dat Claes het niet eens is met de beslissing van de partijtop mag duidelijk zijn, en in haar bericht benadrukt ze dan ook dat ze onterecht naar de uitgang werd geduwd. “De Hasselaren verdienen een burgemeester die onvoorwaardelijk en onbelaagd voor hen kan zorgen.”

Trots
Er is ook lof voor de stad waarvan ze zeven jaren aan het roer stond. Kabinetsmedewerkers, “werkmannen”, verenigingen en vrijwilligers worden allemaal uitvoerig bedankt. “En succes aan mijn opvolger Nadja Vananroye”, schrijft Claes aan het eind.

Bekijk ook: