“Hasselt mag niet onbestuurbaar zijn”

"Ik wil niet dat Hasselt in een onbestuurbaarheid terechtkomt”, zegt de nieuwe burgemeester van Hasselt Nadja Vananroye (CD&V). “Daarom heb ik de vraag van de partij om het roer in handen te nemen, aanvaard."

Vananroye is op dit moment OCMW-voorzitter en schepen van Welzijn, Gezin en Senioren en voorzitter van het Jessa ziekenhuis. Ze heeft onder andere in de aanpak van de herstructurering van het ziekenhuis getoond dat zij ook moeilijke dossiers kan aanpakken.

De nieuwe burgemeester schuift meteen enkele prioriteiten naar voor. "Wij hebben de voorbije jaren altijd gehamerd op een open, duidelijk en correct bestuur. Met die aanpak hebben wij veel gerealiseerd, maar nog een aantal projecten staan in de steigers of zijn in volle uitvoering. Daarom wil ik, met de hele ploeg, deze open bestuursstijl opnieuw versterken: vertrouwen geven aan de mensen, ook aan de stadsmedewerkers. Ik wil luisteren en overleggen en nadien duidelijk communiceren over het hoe en waarom van de beslissingen", aldus Vananroye.

Morgen in de voormiddag wordt een persconferentie voorzien.