Hilde Claes stapt op, Nadja Vananroye (CD&V) volgt op

Hilde Claes (sp.a) heeft ontslag genomen als burgemeester van Hasselt. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Gemeenteraadslid Nadja Vananroye (CD&V) zal haar opvolgen. De 43-jarige Vananroye is momenteel schepen van Welzijn en OCMW-voorzitter in Hasselt.

"Het is op vele vlakken voor mij het laatste jaar heel zwaar geweest", zegt Hilde Claes in een schriftelijke reactie. "Desondanks ben ik me als burgemeester dag en nacht blijven inzetten voor Hasselt en de Hasselaar. Ik heb in het verleden altijd het algemeen belang voorop gesteld. En dat is wat ik ook vandaag doe. Ik sta recht in mijn schoenen. Maar om de rust te laten terugkeren en in het belang van Hasselt, de Hasselaar en mijn partij neem ik vandaag, met spijt in het hart, afscheid als burgemeester."

Belangenvermenging
Het ontslag van Claes was te verwachten. Ze lag onder vuur in enkele dossiers voor vermeende belangenvermenging. Ze zou een opdracht hebben toegewezen aan een communicatiebureau waar de echtgenoot van haar kabinetschef werkt. Ook zou ze borden van de stad hebben gebruikt voor de aankondigingen van het burgemeesterfeest 'Zondag met Hilde'.

Opvolgster
Haar opvolgster in het Hasseltse stadhuis staat gekend als een bruggenbouwer die steeds voor de dialoog kiest. Een manager ook, die op een motiverende manier haar team kan aansturen. Andere namen van CD&V'ers die werden geciteerd waren die van Europees parlementslid Ivo Belet en schepen Tom Vandeput. Vananroye is overigens ook voorzitter van het Jessa Ziekenhuis en algemeen directeur van vzw IN-Z, een van de grootste diensten voor huishoudhulp in Limburg.

Bekijk ook: