Groen zet Hasselts kartel met sp.a on hold

Groen, dat in Hasselt het kartel 'Helemaal Hasselt' vormt met de sp.a van burgemeester Hilde Claes, zet voorlopig het samenwerkingsverband 'on hold'. Schepen Joost Venken (Groen) wil na de interne strubbelingen binnen sp.a-Hasselt en de beschuldigingen aan het adres van burgemeester Claes snel verduidelijking van de socialisten. Als die er niet snel komt, zal het kartel opgeblazen worden, zo meldt de partijtop van Groen aan VTM NIEUWS.

De Groenen zijn verbolgen over het interview van Hilde Claes op TV Limburg. "Wij ervaren een discrepantie tussen de verklaringen van de burgemeester over het dossier inzake de aanbesteding en de uitleg die hierover op het schepencollege is gegeven", aldus Joost Venken.

"Het is op basis daarvan dat er een unanieme beslissing is genomen om het kartel met sp.a 'on hold' te zetten. Groen Hasselt wil zijn inzet voor een progressief en groen beleid in de Limburgse hoofdstad onverminderd verderzetten binnen het stadsbestuur. Het kartel Helemaal Hasselt is opgericht om dit te bereiken."

Bekijk ook: