Terreinen Caterpillar naar Waals Gewest?

Federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) roept op om "alternatieven te vragen" voor de sluiting, zoals de overdracht van de terreinen van de fabriek aan het Waals Gewest. Dat zei hij tegen de Waalse kranten La Libre Belgique en La Dernière Heure.

De prioriteit na de aankondiging van de sluiting van Caterpillar in Gosselies is volgens Peeters om een "zeer moeilijk en directe" discussie te voeren met de directie in België en in de Verenigde Staten. Onder andere over de mogelijke terugbetaling van de subsidies en de fiscale voordelen in geval van een sluiting. “Dat is een oefening die we hebben gemaakt met Opel en Ford, en die we ook zullen maken voor Caterpillar", aldus Peeters, die herinnert aan het feit dat de Vlaamse regering de terreinen van Ford Genk heeft kunnen behouden.

"Elk geval is verschillend, maar het is niet onmogelijk dat Caterpillar zijn terreinen zal overdragen aan het Waals Gewest”, voegt Kris Peeters daar nog aan toe. “Waals minister-president Paul Magnette mag mij altijd bellen om ervaring over onderhandelingen uit te wisselen”.

Bekijk ook