Francken bedreigd door broer Djellza

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) heeft doodsbedreigingen ontvangen van de broer van Djellza, het zestienjarig Kosovaars meisje dat ons land wordt uitgezet. "Vergeet niet dat ook uw kinderen kunnen boeten voor uw stommiteiten", aldus de broer op sociale media. 

De 22-jarige broer van Djellza, Edison B., uitte de bedreigingen gisteren op Facebook. “Theo Francken, waarom betrek je mijn familie erbij? Zorg maar dat jij niet tegen de lamp loopt. Doe maar verder met wat je bezig bent, je zal zeker de verkeerde nog tegenkomen. Jij hebt ook kinderen, vergeet niet dat ook zij kunnen boeten door uw stommiteiten”, schreef hij vanuit het gesloten centrum voor illegalen in Merksplas. Hij zit daar opgesloten omdat de politie al 35 pv’s tegen hem heeft opgesteld. 

Francken maakte de dreigementen over aan de politie. “Het bericht is natuurlijk zeer ongepast”, zegt de staatssecretaris aan VTM NIEUWS. “Maar goed, hij zit momenteel vast in Merksplas en hij wordt maandag uitgewezen. Dat plan gaat zeker door.”

Het Facebookbericht werd intussen wel weer verwijderd. “Hij heeft gezegd dat het een grapje was en dat het niet slecht bedoeld was. Ik vond er wel niets lollig aan”, aldus Francken.

Bekijk ook: