N-VA wil dan tóch geen boerkiniverbod

N-VA wil dan toch geen algemeen verbod op het dragen van een boerkini. Dat is zopas beslist op een bijeenkomst van het partijbureau. Twee weken geleden pleitte de partij wel nog voor een verbod.

De boerkini verhit niet alleen de gemoederen in Frankrijk. Ook in Vlaanderen wordt er gediscussieerd over het badpak dat het hele lichaam bedekt. Eerder deze maand uitte N-VA zich als voorstander van een volledig verbod, zowel op de stranden als in het zwembad. "Ik geloof niet dat vrouwen in naam van het geloof met zo'n gedrocht op het strand willen rondlopen", zei N-VA-parlementslid Nadia Sminate daar toen over.

De partij komt nu terug op dat standpunt. “Het partijbestuur is unaniem in zijn afwijzing van het boerkini als een symbool van de ongelijkheid tussen man en vrouw”, zegt partijvoorzitter Bart De Wever. “We staan ook achter het verbod dat in de meeste zwembaden van kracht is, maar een algemeen verbod is een brug te ver en ook niet haalbaar. Een staat kan gelijkheid niet in onbeperkte mate opleggen aan mensen die deze gelijkheid niet willen.”

Bekijk ook: