Regering-Michel stelt 25 prioriteiten

De federale regering stelt zichzelf vijfentwintig prioriteiten voor 2017. Denk aan de hervorming van de arbeidsmarkt, de vennootschapsbelasting, het strafrecht en de ziekenhuisfinanciering, maar net zo goed aan de implementatie van een hele reeks andere plannen.

De regering ziet dat het de goede richting uitgaat. “We zien dat de koopkracht stijgt en zal blijven stijgen. Zo zijn er ook steeds meer jonge ondernemers en de fiscale druk daalt elk jaar.” 

"De eerste resultaten zijn er, maar er ligt nog veel werk op de plank." Voor komend jaar stelt de regering zich 25 prioriteiten. Zo wil Kris Peeters absoluut klaar raken met zijn modernisering van de arbeidsmarkt en de wet van '96 voor het interprofessioneel overleg begint, 

Migratie
Minister van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) vindt dat er moet geïntensifieerd worden. “Een goed migratiebeleid staat of valt met haar sluitstuk. De helft van de migranten moet terug.”

Begroting
Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) is de begroting nog de moeilijkste klus die deze regering te wachten staat, willen ze die in evenwicht krijgen. Volgens de jongste cijfers moet ze op zoek naar 2,4 miljard euro om de budgetten dit en volgend jaar op koers te houden. 

Johan Van Overtveldt zet volop in op de hervorming van de vennootschapsbelasting, Maggie De Block sleutelt voort aan het ziekenhuislandschap en Koen Geens werpt zich na vijf wetten met 'quick wins' op een totaal nieuw strafwetboek. 

Werk genoeg
Daarnaast telt de lijst van prioriteiten nog tal van andere werven, zoals de uitvoering van de defensieplannen, de verdere digitalisering van de overheid, de uitbouw van een afzonderlijke Directie Bescherming bij de politie of nog de verdere focus op de terugkeer van afgewezen asielzoekers. Werk genoeg dus voor de komende maanden.