"Nacht in Nederland begint vier uur later"

De e-commerce, de handel via internet, slaagt er in ons land niet om te concurreren met het buitenland en toch liggen daar zeer veel jobs, ook voor laaggeschoolden. De verantwoordelijkheid ligt daarvoor deels bij de vakbonden. Gwendolyn Rutten, voorzitter van Open Vld, heeft dat vanmiddag gezegd in VTM NIEUWS en stelt voor om er een wet rond te stemmen.

“E-commerce kost ons vele jobs, aangezien er geen nachtarbeid toegestaan is. De nacht bij ons begint om 20.00 uur en in Nederland begint die bijvoorbeeld pas om middernacht. De jobs gaan daarom naar Nederland, omdat de vakbonden er niet in slagen om nachtwerk hier mogelijk te maken en na a20.00 nog verpakkingen te laten verschepen.”

Wet
“Dat begrijp ik niet. Dat zijn jobs die we nodig hebben, ook voor laaggeschoolden. De Nationale Bank zegt deze week dat we voor laaggeschoolden méér moeten in zetten op jobs. De ondernemingen moeten hierin het initiatief krijgen, maar de jobcreatie moet hier bij ons komen en moet niet aan het onze buren worden overgelaten. Misschien moet dat in een wet worden gegoten.”

Voetbal verenigt?
Voetbal is ideaal om de krachten te verenigen in dit land en de berichten van een ‘failed state’ te ontkrachten. Rutten geeft de Rode Duivels het voordeel van de twijfel en zet in op 2-1 tegen Italië.