Crevits tegen Gennez: "Ge zijt ne flipflop"

Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) ging vandaag in de clinch met sp.a-politica Caroline Gennez. Volgens die laatste missen de hervormingsplannen van de regering ambitie en zijn ze veel te vrijblijvend. Gennez noemde het zelfs “schuldig verzuim”. Dit schoot bij Crevits duidelijk in het verkeerde keelgat. In haar uithaal aan het adres van de sp.a noemde ze de partij “ne flipflop”.

Ze ging in de tegenaanval en zei dat deze hervormingen de perfecte uitvoering zijn van het masterplan dat de sp.a in de vorige legislatuur mee heeft goedgekeurd. In haar uithaal gebruikte ze wel een heel plastische uitdrukking: “Wat ge in de vorige legislatuur hebt beleden met het masterplan, kraakt ge nu af. Ge zijt ne flipflop, u en uw partij!”  

Die uitspraak werd duchtig opgepikt op sociale media. De Marathonradio van MNM lanceerde onmiddelijk een nieuwe hashtag. Die staat nu synoniem voor alles waar mensen een hekel aan hebben. Op dit moment is #gezijtneflipflop de tweede populairst hashtag in Vlaanderen.