N-VA en PS clashen over betoging cipiers

Uit politieke hoek worden de vernielingen op het kabinet van minister van Justitie Koen Geens (CD&V) sterk veroordeeld. Meerdere partijvoorzitters reageerden al via Twitter. N-VA haalt vooral uit naar de PS, dat de bal meteen terug kaatste.

Wouter Beke, voorzitter van CD&V, neemt het op voor zijn minister: “Al weken is Koen Geens de man van de dialoog”, zei hij via Twitter. Hij roept ook op om rond de tafel te gaan zitten. Iets wat ook Groen-voorzitter Meyrem Almaci doet: “Dialoog moet van beide kanten komen. Door in te breken zet je jezelf buitenspel.”

John Crombez, voorzitter van sp.a, veroordeelt de vernielingen en pleit voor een gesprek: “Anders zijn er alleen verliezers.” Maar de socialisten worden zelf ook met de vinger gewezen, vooral de PS. N-VA-voorzitter Bart De Wever grijpt het incident aan om naar de Franstalige socialisten uit te halen: “Dit is een politieke PS-staking. Een partij die een kwarteeuw aan de macht was.”

Elio Di Rupo pikte die kritiek echter niet. "Wie per se roekeloze besparingspolitiek wil voeren, moet minstens de moed hebben om de eigen verantwoordelijkheid te erkennen", zo reageert de partijvoorzitter.