Turkse politici gaan (weer) op de vuist

In het Turkse parlement zijn politici van de regerende AKP en de Koerdische oppositie op de vuist gegaan tijdens een commissie over de immuniteit van parlementsleden. Een eerdere zitting hierover was al uitgesteld doordat de parlementsleden elkaar te lijf gingen. De knokpartij ging er zo hevig aan toe dat één parlementslid zijn schouder zelfs ontwricht geraakte.

Wat begint als een verhitte discussie mondt al snel uit in hevig geduw en getrek, waarbij de politici flesjes water naar elkaar beginnen smijten. Uiteindelijk springen enkele heethoofden vanop tafels in de groep en delen enkele fikse vuistslagen uit. Andere parlementsleden kruipen op tafels om van daaruit tegenstanders in het gezicht te kunnen schoppen. 

De voorzitter van de commissie zag zich gedwongen om de zitting tijdelijk stil te leggen om de gemoederen te kalmeren. De discussie ging over een wetvoorstel waarbij parlementsleden hun immuniteit kunnen verliezen. De regerende AKP wil het op die manier mogelijk maken om Koerdische politici te vervolgen die banden hebben met Koerdische milities. De Koerdische oppositie verliet de commissie na de knokpartij en de meerderheid keurde het voorstel goed.