De Croo: "Ook politici later op pensioen"

Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) spreekt zich in de VTM NIEUWS-studio uit over de discussie rond de pensionregeling: "Pensioenregeling moet voor parlementariërs, ministers en gewone werkmensen dezelfde zijn."

De hetze onstond na een voorstel van sp-a om de pensioenleeftijd voor parlementariërs en gewone werkmensen gelijk te trekken. Op dit moment trekt de regering de pensioenleeftijd voor werkmensen op tot 67 jaar, maar voor parlementsleden, die al voor de laatste verkiezingen werden verkozen, ligt die dus op 55 jaar. Het voorstel van sp-a werd door de meerderheidspartijen weggestemd. De Croo is zelf voorstander om de pensioenleeftijd gelijk te trekken.

600 euro extra
De Croo nam het ook op voor de andere sociale maatregelen van de regering Michel. "Sinds de start van de regering en het invoeren van de taxshift verdienen de mensen 600 euro netto extra per jaar en dat zal zelfs nog oplopen tot 1000 euro per jaar", aldus De Croo. Hij haalde ook nog uit naar de vakbonden: "Ze tonen dat ze een soort van politieke organisatie zijn; Ze zouden de belangen van de werkmensen moeten verdedigen, maar met de taxshift bewijzen we dat we dat ook doen."