"Uitspraak Crombez is beetje goedkoop"

"De uitspraak van John Crombez over de veiligheid is een beetje goedkoop en het is ook fout. Er is dit jaar 400 miljoen euro vrijgemaakt voor veiligheid. Politiek voeren op de kap van de politiemensen, die op de toppen van hun tenen lopen, is onkies." Dat zegt Alexander De Croo (Open Vld) in de VTM NIEUWS-studio.

John Crombez zei eerder in het VTM NIEUWS dat deze 1 mei vooral in het teken van de veiligheid moet staan. Die uitspraak schiet bij Alexander De Croo in het verkeerde keelgat. Hij beklemtoond dat deze regering al veel investeringen heeft gedaan op het vlak van veiligheid. "Vorig jaar maakte deze regering 100 miljoen vrij en dit jaar zelfs 400 euro. Zulke maatregelen heeft de vorige regering, waar meneer Crombez van uitmaakte, niet getroffen." Hij vindt dat Crombez hier inspeelt op de discussie rond de politie, die onder vuur ligt na het negatieve verslag van het Comité P. "Hiermee voert meneer Crombez politiek op de kap van andere mensen", aldus De Croo.

Verder vertelde hij dat het veiligheidsbeleid een combinatie van buitenlandse en binnenlandse maatregelen moest zijn. "Je kan je niet volledig op jezelf plooien en je afzijdig houden van de oorzaak van sommige problemen, die in het buitenland liggen."