Vande Lanotte keihard voor Marghem

Sp.a-Kamerlid Johan Vande Lanotte is snoeihard voor minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR). Volgens Vande Lanotte reageert Marghem op de problemen met de kerncentrales zoals de Iraakse minister die zei dat er geen bommen vielen op Bagdad: "We hebben nu minister Marghem die zegt: er is geen probleem." Dat zei hij vanmiddag in VTM NIEUWS.

Nochtans is de bezorgdheid van onze buurlanden over de kerncentrales niet ongegrond volgens de sp.a-er. "Duitsland die zegt dat er een probleem is, dat is niet niets", zegt Vande Lanotte, "Duitsland is geen onderontwikkeld land maar een land dat technisch heel erg ver staat. En toch blijven wij zeggen dat er niets aan de hand is."

"MR blokkeert 5 miljard investeringen in Vlaanderen"
Bovendien blokkeert MR belangrijke investeringen in Vlaanderen, zegt Vande Lanotte. Volgens de sp.a-er speelt Marghem het spel communautair en weigert ze werk te maken van 5 miljard aan investeringen: "Ik stel vast dat de drie Vlaamse regeringspartijen willen dat het probleem van de groene energie op de Noordzee wordt opgelost maar dat de MR dat blokkeert. Als dat niet communautair is, dan weet ik het niet."

Exit Marghem?
Toch acht Vande Lanotte de kans klein dat Marghem moet opstappen. "Minister Marghem heeft geluk dat minister Galant al verdwenen is", zegt hij, "De MR kan zich niet permitteren nadat ze de minister van Begroting zelf heeft vervangen, Galant heeft moeten vervangen, nu ook nog Marghem te vervangen."