Overleg begroting opnieuw van start

De federale regering kwam vanmiddag opnieuw samen voor het begrotingsoverleg. De ministers gaan op zoek naar 2,3 miljard euro om de begroting niet helemaal te laten ontsporen. Enkele weken geleden waren de gesprekken opgeschort, omdat de premier op staatsbezoek naar China moest vertrekken. Maar toen gebeurden de aanslagen, en daardoor geraakte de begroting helemaal op de achtergrond.

Toch is het de vraag of het gekibbel nu plots zal afnemen. “Er ging wel een schokgolf door de politiek door de aanslagen, maar of dat nu betekent dat de partijen zich soepeler zullen opstellen, dat is te betwijfelen”, zegt VTM NIEUWS-journalist Dirk Van Den Bogaert. “CD&V zegt net het tegenovergestelde als N-VA: dit is niet het moment voor grote hervormingen.”

Nog veel werk voor de boeg
Geen enkele minister was beschikbaar voor commentaar na de begrotingsonderhandelingen, enkel Kris Peeters maakte even tijd voor de pers. “Er zijn goede afspraken gemaakt en enkele nieuwe werkgroepen opgericht die een aantal zaken gaan bekijken”, zegt minister Kris Peeters, “Het werk is zeker nog niet gedaan en we werken stap per stap zodat we een serieuze begrotingscontrole kunnen hebben. Hopelijk kunnen we deze ook zo snel mogelijk afronden."