Kamer in vuur en vlam over gat in begroting

Het was een fél debat in de Kamer vanmiddag over het gat van 3,2 miljard in de begroting. De regering die altijd zei dat ze de putten van de vorige regeringen ging dichten, doet nu juist hetzelfde, zegt de oppositie. Maar ook binnen de regering vlogen de verwijten in het rond. Volgens de N-VA is de put de schuld van CD&V en Open VLD die te traag besparen.

Het doelwit is minister van Financiën Vanovertveldt. Voor velen is vooral hij verantwoordelijk voor de put in de begroting. Dat bestaat uit zeker 2,2 miljard, zelfs 3,2 miljard als de regering al haar beloften wil waarmaken. 

De N-VA kijkt wel heel duidelijk naar de coalitiepartners: Open VLD en CD&V. Zij hebben volgens N-VA de voorbije maanden te traag en te weinig bespaard, zeker op de sociale zekerheid.

Michel moet in spiegel kijken
Ook eerste minister Charles Michel ontsprong de dans niet. Sp.a-fractieleidster Meryame Kitir vroeg hem of hij zichzelf nog in de spiegel kon kijken. En dat paste ze nogal letterlijk toe: ze haalde een klein spiegeltje boven dat ze pal voor de neus van de premier hield. "Het is uw regering die ervoor gekozen om het geld uit de mensen te gaan halen. Dat is uw verantwoordelijkheid!", riep Kitir.