Wallonië buist regering én Michel

De regering-Michel haalt net voldoende in de ogen van de Vlamingen. Ook over de premier zelf is Vlaanderen relatief tevreden. In Wallonië liggen de kaarten anders: zij buizen zowel premier Michel als zijn regering. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws.

De regering Michel krijgt van de Vlamingen een 5,2 op tien. Dat is geen topscore, maar wel een voldoende. Bij de vorige peiling in oktober kreeg de regering nog een score van 5,3. De daling is grotendeels te wijten aan de vluchtelingencrisis. 67 procent van de Vlamingen vindt namelijk dat ons land te veel asielzoekers opneemt. Premier Michel zelf haalt bij de Vlamingen een score van 5,9 op tien. Bij de vorige peiling haalde hij 6 op tien. Ter vergelijking: Di Rupo kreegt de laatste keer een score van 5,4.

Gebuisd in Wallonië
Aan de andere kant van de taalgrens liggen de kaarten anders. Daar krijgt onze regering maar een 4,2 op tien. De regering-Di Rupo kreeg op het einde van de legislatuur nog 5,6 in Wallonië. Ook premier Michel zelf krijgt het vertrouwen van de Walen niet. Hij scoort met 4,1 op tien wel beter dan vorige keer, toen kreeg hij maar een 4.