Dossier Terreur in Parijs

“Abdeslam krijgt steun van moslimgemeenschap”

Salah Abdeslam moét wel steun krijgen uit de moslimgemeenschap. Deze opmerkelijke uitspraak deed vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jamon vanmiddag in het Nederlandse tv-programma 'Buitenhof'. Het kan volgens hem niet dat Abdeslam zo lang ondergedoken kan blijven als hij helemaal alleen staat.

Jambon hoopt dat, zodra Abdeslam gepakt is, hij de film terug kan draaien om te zien waar hij allemaal geweest is. Hij houdt er dan ook rekening mee dat de steun voor Abdeslam binnen de moslimgemeenschappen in en rond Brussel groter is dan eerst ingeschat.

Jambon herhaalt ook dat hij Molenbeek wil ‘opkuisen’. Het kan voor hem niet dat de overheid er geen idee van heeft wie er in Molenbeek woont en dat men er zelfs de huizen en appartementen binnen Molenbeek niet in kaart heeft gebracht. Volgens Jambon ligt dit aan het te lakse beleid in Molenbeek van de laatste jaren. Het opkuisplan voor Molenbeek wordt een van de dagen uit de doeken gedaan.

Communautaire bom

De vicepremier gaf ook nog een woordje uitleg bij de uitspraken van partijvoorzitter Bart De Wever eerder deze week om het communautaire vraagstuk opnieuw op de agenda te zetten. Volgens Jambon is het niet de bedoeling om een bom onder de regering te plaatsen, maar wil de N-VA goed voorbereid zijn als er na de verkiezingen van 2019 terug kans is op een staatshervorming.

Bekijk hier het hele interview met Jambon:

'