"De Wever, al wagge zegt, zijde zelf"

CD&V-Kamerlid Eric Van Rompuy heeft opvallende nieuwjaarswensen gericht aan N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die zei vandaag in De Zondag dat hij het "niet zou tolereren mocht iemand in mijn partij voortdurend tegen de eigen meerderheid inbeuken" zoals Van Rompuy. De CD&V'er reageerde met een snerende blogpost met als centrale boodschap: "AL WAGGE  ZEGT, ZIJDE ZELF."

"De Wever gaat zelf in tegen regering"
Van Rompuy verwijt De Wever namelijk zelf dat hij voortdurend ingaat tegen de regering-Michel. Vooral rond vluchtelingencrisis maar ook over de tax shift druisen de uitspraken van N-VA-partijvoorzitter volgens Van Rompuy regelmatig zwaar in tegen het regeringsbeleid. Met de Antwerpse uitdrukking "AL WAGGE  ZEGT, ZIJDE ZELF, mijnheer De Wever", zet Van Rompuy zijn kritiek extra kracht bij.

"Ik zeg over N-VA wat velen denken"
Het is niet de eerste keer dat Eric Van Rompuy in conflict ligt met de N-VA. Eerder leverde hij als voorzitter van de Commissie Financiën kritiek op de tax shift, wat vooral door N-VA niet in dank werd afgenomen. Van Rompuy is vooral niet van plan om zich volgend jaar in te houden. "Maak u geen zorgen: binnen CD&V ben ik nooit zo populair geweest omdat ik over u en N-VA luidop durf zeggen wat velen denken", schrijft hij. "En Wouter Beke is – naar ik hoor- niet van plan hier snel een einde aan te maken. Integendeel."