Kamer buigt zich over affaire Galant

Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) moest vandaag in de Kamercommissie Infrastructuur meer tekst en uitleg geven over de omstreden totstandkoming van haar samenwerking met advocatenkantoor Clifford Chance. Ook topman Laurent Ledoux van de FOD Mobiliteit moest verschijnen, maar niet gelijktijdig. Ten vroegste vrijdag volgt ook premier Charles Michel.

De leiders van de verschillende fracties in de Kamer bogen zich maandagochtend over het vervolg van de 'affaire Galant'. De minister kwam onder vuur nadat bleek dat ze niet de juiste regels volgde bij de aanstelling van advocatenkantoor Clifford Chance. Premier Michel erkende al dat ze "onvoorzichtig" was geweest, maar voor de oppositie moet de onderste steen boven komen.

Galant maakte maandagochtend een reeks documenten over aan de conferentie van voorzitters, nadat ook Kamervoorzitter Siegfried Bracke zich achter die eis van de oppositie geschaard had. De documenten moeten meer duidelijkheid scheppen over de preciese afspraken met het advocatenkantoor en de manier waarop de samenwerking tot stand kwam.