Vlaming geeft Michel I een goed rapport

Het eerste jaar van de regering-Michel haalt net voldoende in de ogen van de Vlamingen. De premier zelf krijgt een goed cijfer van de Vlaming. Aan de andere kant van de taalgrens heerst er duidelijk heimwee naar het tijdperk-Elio Di Rupo. Dat blijkt uit De Grote Peiling van VTM NIEUWS en Het Laatste Nieuws.

5,3 op tien krijgt de ploeg van Michel van de Vlamingen. Geen topscoren, maar wel voldoende en evenveel als waarmee de vorige regering eindigde. Charles Michel zelf krijgt wel meer punten voor zijn leiderschap: hij eindigt met een zes op tien van de Vlaming, Di Rupo eindigde op 5,4.

Wallonië wil terug naar Di Rupo

Aan de andere kant van de taalgrens is het een ander verhaal. Daar krijgt deze regering, met maar één Franstalige partij, een dikke onvoldoende: 4,2 op tien. Ter vergelijking: de regering-Di Rupo kreeg op het einde van de legislatuur nog 5,6 van de Franstalige bevolking. En ook de huidige premier is gebuisd in Wallonië: amper vier op tien, terwijl Di Rupo nog een mooie 6,3 kreeg op het einde van zijn regeerperiode.