Vl. Belang verrast Weyts op Gordel

Vlaams minister van Mobiliteit en Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) is vanochtend tijdens het Gordelfestival verrast door een delegatie van Vlaams Belang. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken maande de minister aan iets te doen aan de verfransing van de Vlaamse rand rond Brussel. Maar Weyts had het daar niet op begrepen: “Je zou beter een korte broek aantrekken en meefietsen”, zei hij aan Van Grieken.

De Gordel is een fiets- en wandelfestival dat het Vlaamse karakter van de rand rond Brussel in de verf moet zetten. Voor Vlaams Belang doet de N-VA echter te weinig om de verfransing van die Brusselse rand tegen te gaan. Zo wordt volgens de oppositiepartij slechts 1 op 5 kinderen in de rand geboren met Nederlands als moedertaal. Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken had daarom een actie op poten gezet om tegen het beleid van de Vlaamseen federale regering te protesteren.

Toen N-VA-minister Ben Weyts, deelnemer aan de Gordel, kwam aangefietst, werd hij uitgenodigd plaats te nemen op een home trainer. “Dan kan u ter plaatse trappelen, want dat doet u”, zei Van Grieken. “Je zou beter een korte broek aantrekken en meefietsen”, was de repliek van Weyts, alvorens weg te fietsen.