Crombez: "Gezin verloor al 679 euro"

Volgens SP.A-voorzitter John Crombez is een gemiddeld Vlaams gezin als 679 euro verloren aan de centrumrechtse regeringsmaatregelen. Volgens hem is de taxshift dan ook absoluut geen hervorming te noemen: “Het zijn niet de superrijken, grote fiscale fraudeurs of bedrijven die bijdragen.”

Crombez wil het geld gaan halen bij het rijkere deel van de samenleving. Hij pleit voor een taskforce bij de fiscus die zich enkel richt op de superrijken. Volgens hem zou dat makkelijk 200 miljoen euro kunnen opleveren.

Volgens de meerderheidspartijen is het bedrag van 679 euro dat een gemiddeld Vlaams gezin volgens John Crombez aan de regeringsmaatregelen verliest, fel overdreven. Dat zei hij deze middag in VTM NIEUWS. Vanuit de regering wil voorlopig niemand voor de camera reageren, maar ze laten weten dat het bedrag niet met alles rekening houdt. Zo moeten er door de taxhift jobs bijkomen, waardoor veel mensen net meer gaan overhouden. En de laagste lonen krijgen er geld bij, klinkt het ook, zo'n 100 euro per maand.