Demotte excuseert zich bij Francken

Rudy Demotte (PS), minister-president van de Franse Gemeenschap in ons land, heeft zich geëxcuseerd bij federaal staatssecretaris Theo Francken (N-VA) nadat hij een tweet gefavoriseerd had waarin Francken ‘de primaat van Vlaams extreem-rechts’ genoemd wordt. Francken had de actie van Demotte zelf aangeklaagd op Twitter.

‘Le primate de l'extrême droite flamande fait son malin... @FranckenTheo #HoubaHouba L'analyse socioéconomique de @demotterudy est juste’, zo luidde de tweet van Claudine Lenoir die door Demotte aan zijn favorieten werd toegevoegd.

“Wat een niveau”, reageerde Francken op de actie van Demotte. “Ik vind dit geen niveau en een minister-president onwaardig”, zei hij nog aan persagentschap Belga. Enige tijd later reageerde Demotte zelf op de hetze die ontstaan was. “Erreur de manipulation. Sorry @FranckenTheo”, liet Demotte weten.

Demotte uitte vrijdag als burgemeester van Doornik nog zijn onvrede over de beslissing van de federale regering om 400 tot 700 asielzoekers op te vangen in de kazerne Sain-Jean in Doornik. De PS'er vreest een te grote concentratie vluchtelingen in zijn stad.