Zwartspaarders stutten begroting

Wie zwart geld in het buitenland geparkeerd heeft, krijgt de kans om dat te regulariseren, mits hij een boetetarief betaalt. De regering-Michel wil vanaf 2017 jaarlijks 250 miljoen euro ophalen met de nieuwe, permanente fiscale regularisatie. Welke boete­tarieven de zondaars zullen moeten ophoesten, is nog onbekend. Dat schrijft De Standaard.

De inkomsten zijn bedoeld om de begrotingen mee op koers te houden. Opmerkelijk is dat het niet om een eenmalige, maar wel om een permanente regularisatie gaat. De regering hoopt daarmee jaar na jaar 250 miljoen op te halen. Over de boetetarieven is er nog geen duidelijkheid.

Tussen 2005 en 2012 was er al zo'n 'permanente regularisatie', die door de regering-Di Rupo werd stopgezet. Dat gebeurde pas nadat ze op het einde nog eens extra aantrekkelijk was gemaakt. "Dit was de laatste keer", zeiden sommigen toen. Voor CD&V is dit een weinig comfortabel punt, merkt de krant op. De partij heeft het moeilijk met het beeld dat degenen die zich niet aan de regels houden, zich toch nog kunnen regulariseren.