Hier gaan onze politici op vakantie

De politiek neemt een welverdiende pauze. Zowel in de Vlaamse als de federale regering staan de laatste ministerraden, commissies en parlementaire zittingen op de agenda. Er moeten nog enkele knopen worden doorgehakt, maar heel wat politici kijken al reikhalzend uit naar hun vakantie. Voor sommigen is dat dichtbij huis, anderen gaan naar exotische oorden. En nog anderen geven hun bestemming liever niet prijs. Een overzicht.

De meeste politici zoeken het deze zomer niet te ver. De populairste bestemming is het zuiden van Frankrijk, waar zowel Maggie De Block, Wouter Beke en Philippe Muyters naartoe gaan.

Vakantie inhalen

De meest exotische bestemming is voor Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Hij gaat samen met enkele vrienden twee weken naar Mexico. Daarmee wil hij heel wat schade inhalen, want de voorbije jaren doorkruisten de examens en vakantiekampen van de kinderen vaak zijn plannen.

Dromen, niet plannen 

Voor de leden van de federale regering blijft het momenteel vooral bij vakantiedromen. Premier Michel plant volgende week nog een ministerraad, wat mogelijk nog niet eens de laatste is. Hij wacht daarom zelf af om plannen te maken, maar enkelen van zijn ministers weten wel al wat ze willen. 

Zoals Alexander De Croo bijvoorbeeld, hij gaat twee weken naar Florida. Minister Geens vertrekt voor de eerste keer naar Scandinavië, terwijl staatssecretaris Tommelein voor een fietsvakantie in het Italiaanse Piëmonte gaat.