De Block slachtoffer van oplichter

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block gaat een klacht indienen tegen een onbekende die zich voor haar uitgeeft op Facebook. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Via een fanpagina probeert de crimineel mensen voor honderden euro’s op te lichten. “Ik zit helemaal niet op Facebook. Dit is echt oplichterij”, reageert De Block.

Wie minister De Block een bericht stuurt via de Franstalige Facebookpagina, krijgt antwoord van iemand die zich voor de De Block uitgeeft. Die persoon zegt dat ze “een nieuwe cel heeft die mensen in financiële nood steun geeft.” “Neem weer met mij contact op als u interesse heeft”, klinkt het.

Al wie daarop ingaat, wordt zogezegd doorverwezen naar de ‘financieel verantwoordelijk’ van De Block. Daarna volgt er een bericht van een zekere Roger Bettencourt, die zegt dat het mogelijk is om “tussen de 5000 en 30.000 euro te krijgen, afhankelijk van je leeftijd”. Daarvoor moeten de geïnteresseerden een verzekering nemen, die uiteraard geld kost. “De inschrijvingskosten van die verzekeringen zijn voor uw rekening”, schrijft Bettencourt. Hoe groot dat bedrag is, is niet duidelijk, maar het kabinet van De Block vreest dat het om enkele honderden euro’s kan gaan.

Het is niet geweten of er al mensen effectief zijn ingegaan op het valse voorstel. Minister De Block wil in elk geval waarschuwen om niet in de oplichterij te trappen. De valse Facebookpagina werd gisteren verwijderd.