Bourgeois: "Wij hebben geen kibbelkabinet"

“Wij hebben geen kibbelkabinet”, zegt Vlaams minister-president Geert Bourgeois in de studio van VTM NIEUWS. Hij reageerde daarmee op de verwijten die afgelopen week heen en weer gingen tussen de Vlaamse coalitiepartners.

“Wie zijn de echte helden, de anonieme roddelaars/vuilspuiters of de objectieve journalisten die met dit braaksel hun pagina’s vullen?” Met die tweet reageerde Bourgeois erg fors op het gekibbel van de afgelopen tijd. “Een forse reactie”, geeft Bourgeois toe. “We zijn politiek aan het verglijden naar een niveau dat niet het mijne is, vandaar mijn scherpe oproep. Ik kan niet dulden wat er de afgelopen tijd verschenen is, bijvoorbeeld over Joke Schauvliege of Liesbeth Homans. Er was ook een anonieme aanval op onze regering.”

Bourgeois klaagt vooral het anonieme geroddel aan. “Ik vind het echt een afglijden van de politiek. Daarom een oproep om hiermee op te houden. Dit werkt tegen iedereen. Natuurlijk zijn er onder coalitiepartners ook meningsverschillen, maar doe dat met respect.”

Toch is de Vlaamse regering geen kibbelkabinet, zegt Bourgeois. “Wij zijn geen kibbelkabinet”, benadrukt hij. “De sfeer is goed. Gisteren hebben drie van mijn collega’s nog samen de Mont Ventoux op gefietst. Die aanvallen komen van buiten de regering.”